Gästbok

 • 2017/10/11

  Ann-Charlott Larsson

  Tack Vegas, Anita x 2 och Bengt för en fantastisk vistelse hos er. En upplevelse som man inte glömmer, så fint ställe ni har i Ungern. Vilka viner o vilken mat o en härlig vandring. Badet i Balaton var helt underbart också.
  Kommer gärna tillbaka.
  Ann-Charlott Larsson
  2017-09-06-2017-09-10

 • 2017/10/09

  Sabina och Daniel Eriksson

  Stort tack för en fantastisk helg. Allt från Boende, vinvandring, guidning och härliga middagar var helt lysande. Vi kommer tillbaka. Vegas och Anita ni har ett superställe. Kramar Daniel och Sabina

 • 2017/10/09

  Ann & Andreas Jaldevik

  Fantastisk miljö, goda viner och underbar gästfrihet från Lars & Anita. Lunchstället sista dagen blev verkligen en gourmetresa. Stort tack!
  Vilken pärla ni har hittat i Ungern.

  //Andreas & Ann

 • 2016/11/05

  Anna & Henrik Jansson

  Stort tack för att vi fick möjligheten att bo i Villa no 1 och uppleva Somlo under några dagar (9-12/9 2016). Vi hade fantastiskt väder alla dagarna med sol, så vi njöt av frukosten ute på terassen alla dagarna och satt där sent på kvällarna också. Vandringen upp på berget kommer vi minnas länge, den var tuff i den värmen 😅. När vi väl kom fram både svettiga, hungriga & törstiga till oroligt gästvänliga Evy & Reszö och fick sååå god mat & prova väldigt mycket vin då blev hemfärden till Villa No 1 något vinglig 😂😉. Vi åt två gånger på kvarterskrogen där vi fick jättegod mat till oroligt billigt pris. Vi hann också med ett besök på det moderna destilleriet där de gör Palinka. Vi fick en mycket intressant rundvisning med en engagerad guide i destilleriet & provning av olika smaker på palinka. Vi kan varmt rekommendera att åka hit.
  // Henrik & Anna

 • 2016/10/24

  Marita och Jan Ahlqvist

  En upplevelse och gästfrihet vi sent kommer att glömma vid vårt och Munskänkarnas besök septrember 2016.
  Ett varmt tack!
  Marita och Janne

 • 2016/10/03

  Lena Öberg Johansson och Leif Johansson

  Tack för den gästfria mottagningen som vi fick från Er när Munskänkarna besökte Ungern.
  Vi beundrar ert mod att starta upp ett sådant projekt som vinodling och dessutom att Ni lyckats så bra är bara att gratulera. Hälsningar från oss som tyckte att Ni hade så mysigt ställe.
  Lena och Leif


 • 2016/09/29

  Eva Blomen-Svensson och Kjell Svensson

  Stort tack för en fantastiska dagar. Allt var till största belåtenhet. Även vädret hade ni fixat. Speciellt uppskattade vi vandringen och allt som den bjöd på. Att följa ert arbete med er vingård och möte de kontakter ni knutit imponerade. Än har vi säkerligen inte sett slutet. More to come!

  Eva också Kjell

 • 2016/09/27

  Tommy o Annica

  Somlo' hill levererar återigen!

  Tack för en fantastiskt rolig och härlig långweekend, Sys, Lasse, Bengan och Lillanita!
  Vi kommer gärna tillbaka!

  Tommy & Annica

 • 2016/06/20

  Annica o Tommy Lindqvist

  Tack kära syster Yster och Lasse, för ett underbart mottagande!

  Jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att det skulle vara så mysigt, fastän Tommy, som har varit där tidigare, har berättat.
  Vi har vandrat uppför Somlò kullen och provat vin på många olika ställen. Inte bara i Er egna mysiga vinstuga. Vi har provat Palinka, ätit lunch mitt på kullen och middag på fina Kreinbacher. Vi har suttit på Er underbara altan och ätit en fantastisk Gulaschsoppa, gott grillat, goda frukostar och nattetid skådat upp på ”krysset”!

  Tack också till ”Lill Anita” och Bengan, som också i hög grad, bidrog till att vi nu lägger denna Ungern resa, i ”högen” roliga och mysiga resor!

  Vi kommer gärna tillbaka!

  Annica & Tommy

 • 2016/06/13

  Sollan & Kenny Carlsson

  Tack Anita, Anita, Vegas&Strömmingen,
  Tillsammans och med Annica&Tommy hade vi
  några riktigt trevliga och fina (varma) dagar i Villavegas och Villa Streom.
  Inget saknades på denna vistelse, gästfriheten var stor.
  Vi återkommer mer än gärna!
  Sollan&Kenny

 • 2016/06/13

  Annica & Thomas Östensson

  Ja, vi kan bara hålla med Anki & Mikael.
  Fantastiskt trevliga dagar i Somlo och ett riktigt bra upplägg.
  Trots lite kyligt väder var vi alltid varma inombords 😂

  Tack Anita & Lasse för oförglömliga dagar

  Annica & Thomas

 • 2016/06/13

  Annica & Thomas Östensson

  Ja, vi kan bara hålla med Anki & Mikael.
  Fantastiskt trevliga dagar i Somlo och ett riktigt bra upplägg.
  Trots lite kyligt väder var vi alltid varma inombords 😂

  Tack Anita & Lasse för oförglömliga dagar

  Annica & Thomas

 • 2016/06/12

  Anki & Mikael Bladh. /. Annica & Thomas Östensson

  Rena charterresan i god bemärkelse.
  Tack Vegas för en fantastisk planering åt oss
  Allt från hyrbil, boende & mat.
  Vi fick tillbringa två kanondagar i VillaVegas no.1.
  Mycket bra logi för oss fyra och en kanon altan att sitta å summera dagarna på.
  Palinkaprovning i bränneriet Cornus var en upplevelse.
  Som grappa-fan får man erkänna att det faktiskt gick dricka.
  Andra dagens bestigning av Somlo-hill, tog på krafterna.
  De var tur att det blev ett långt stopp hos Evy & "Röschle"(?).
  Efter god mat, flera glas vin och palinka så blev vägen hem ganska krokig.
  Sista kvällen i Somlo var bokad på Kreinbacher, modernt och gott men inte lika charmigt som den gamla krogen.
  Vi fortsatte sedan till Budapest via Balatonsjön där vi badade och åt gott i solen.
  Innan hemresa spenderade vi tre dagar i Budapest - en stad att rekommendera.
  Vi tackar & bockar och återkommer gärna.
  Anki & Mikael. / Annica & Thomas

 • 2014/10/12

  Monika och Lennart Kronlund, Agneta Hansson

  Tack för en trevlig vistelse i ert fina hus och för att vi fick smaka ert goda vin. Vi hade en vecka med fantastiskt väder, upp emot 25 grader vissa dagar! Vi åkte ner med förhoppningen att få vara med och skörda och gå runt och prova vin och äta lite gott, men tji fick vi! Det var efter säsong för det mesta. Då bestämde vi oss för att se oss omkring i stället och vi "insöp" många kultur- och naturupplevelser, vilket inte heller var fel. Vi träffade Tibor och Titti som gav oss tips av allehanda slag och såg till att vi fick titta på 4 "gårdar" som var till salu. Om det blir något köp är tveksamt, men vem vet...Vinerna var goda, men palinkan var inget för mig, men Agneta tyckte det var gott...
  Tack än en gång och på återseende, fast då gärna under säsongen.

 • 2014/09/22

  Dennis & Gun Damgaard

  Tack för att vi fick möjlighet att bo i Somló och uppleva en annorlunda semester. Under vår bilresa ner regnade det mest hela tiden och när vi kom fram möttes vi av översvämningar, överallt stod det vatten.
  De 2 första dagarna var vädret lite halvdisigt men vi utforskade omgivningarna bl.a ett kurbad i Hevis och på tredje dagen så återuppstod Somló - strålande solsken och aktiviteten i området vaknade till liv.
  Det röjdes gräs och plockades druvor och arbetades överallt. Csordas.Fodor som varit stängt öppnade så vi kunde provsmaka deras vin. Vi fick även en guidad visning på Palinka destilleriet.

  Gun & Dennis

 • 2014/07/20

  Jens o Thina Ekdahl

  Stort tack för ett underbart mottagande av er och Ström i i Somló. Efter den goda Gulaschen från grytan i trädgården, så fick vi vinupplevelser både i "småbondens" vinkällare och hos Kreinbacher med det modernaste som kan hittas i vinvärlden. Förenande i vinerna var den fina rökigheten, som t.o.m. känns tydligt i duschvattnet - det är terroir det! Vad månde det bli av Somló Golden Slopes...
  Stort tack och vi hoppas komma åter!
  PS. Vegas, även palinkan var OK :)

  Jens o Thina

 • 2014/06/03

  Jan och Anne Magnusson

  Tack snälla Lasse och Anita(och Anita och Bengt)!
  Ibland går drömmar i uppfyllelse! När vi kom till Somló i fredags förstod vi snabbt att detta gäller er. Med stor finess har ni förvandlat ett gammalt hönshus till ett fint boende med all tänkbar rekvisita.
  Att dessutom välkomnas av två så charmerande och goda vänner som Johanssons och Ströms med en pipett i handen redo för att låta oss smaka av källarens hemligheter lovade gott. Och inte blev vi besvikna! Gott vin på väg till flaskan och vi ser redan fram emot mognad och provning av dessa kommande år.
  Anita Ström hade ordnat en provning på det hypermoderna Kreinbach som toppades av en kanonbra Syrah!
  Vandringen runt kullen (nåja åtminstone undertecknad fick en rejäl vandring runt hela kullen i avsaknad av kompass) Somló med lunch och provning hos Evy och hennes man var minnesvärd.
  Avslutningsmiddagen och provningen hos Eva Cartwright var också bra med trevliga gäster.
  Ja, man skulle kunna skriva hur mycket som helst men sammanfattningsvis var det ett toppenbesök hos er!
  PS! Vi blir nog aldrig några Pallika-fantaster!

 • 2013/10/25

  Håkan o Laila Robertsson

  Så har vi äntligen landat i upplevelserna från vår bilresa i Europa med målet hos Lasse o Anita i Hus 1 i Somlo Ungern.Bilfärden gick via Gedser - Rostock, Dresden,Usti nad Labem.Ett tips till alla bilburna; glöm inte lösa vägtull i Tjeckien, Slovakien o Ungern samt kolla vad som står på kvittot.
  Med Lasses vägbeskrivning var det inte svårt att hitta fram ex."När ni ser "kullen det finns bara en stor" och så var det.
  Det var mycket spännande och låsa upp och stiga in i Hus Nr.1 där vi nu skulle bo en vecka. Nytt o fräscht inrett, allt som behövs för självhushåll fanns, och dessutom en altan med parasoll, där höll vi till mest. Grannar kom och prata ungerska med oss och vi svara på svenska, vi hade många djupa diskussioner om livet.
  På kvällen den 4/9 kom våra flygande vänner tillika husvärdarna fram till oss, nu bodde vi 3 par i Hus Nr.1 och övriga 3 i Las Vegas Twin 1.
  Vi hade 3 hela dagar tillsammans där Lasse bl.a tog med oss upp på "Kullen" ca 500 m över havet, vilken stigning men det var det värt med det vi fick uppleva med vyer, vinprovning, vackra växter m.m.
  Thermobad, ytterligare vinprovningar med mat hann vi också med.
  Runt om i Papa, Ajka o mindre byar fick vi se den blandand marknaden med moderna varuhus typ Tesco som motsvarar City Gross till små genuina butiker, icke att förglömma den gamla järnhandel Lasse hittat i en liten by, ej heller bageriet.
  På söndag flög vännerna hem, då anlände våra bilburna vänner från Nybro. Med dem hann vi uppleva ytterligare genuina vin och palinka provningar, plocka alla dessa frukter och äta vindruvor direkt från klasar. Vi hann även med att åka till Balatonsjön som var en upplevelse i denna dal av Ungern. Där fanns även den stora Thermalsjön vid orten Heviz där vi med ett antal tusen andra upplevde hur det var att bada i denna natursjö.
  På väg tillbaka till Somlo passerade vi orten Sumeg där borgen från Mästarnas mästare tronade högt över byn.
  Vägen hem till Anderstorp gick via Österrike, Regensburg, Rostock, Gedser, Anderstorp.
  Anita o Lasse tack för vi fick denna möjlighet att bila ner till ert JÄTTEFINA vindistrikt, samt se era vingårdar, få guidning och att ni delade med er till oss era upptäckter. Att åka ner i september var perfekt för oss, alla frukter var då mogna, samt att vinskörden började då.
  Vi rekommenderar till alla att hyra hos Anita o Lasse, en vecka räcker inte för att uppleva allt som går i denna trakt.(Vi hann med en golfrunda på en fantastisk bana också). Tillbaka kommer vi gärna så än en gång ett stort tack från
  Håkan o Laila.

 • 2013/10/22

  Per o Marie-Louise Emilsson

  Jonapot Anita och Lasse och Tack för en underbart rolig weekend i Somlo, med bästa vädret dessutom!
  Vilken lyx att kunna plocka både druvor, persikor, tomater, valnötter och annat gott direkt från er fina altan i Twin huset och smaka på vinet direkt i vinkällaren.
  Kvällen hos er vinmakare med flera goda viner, palinka, grappa, gulasch och palaschinka i överflöd, blev ju verkligen helrolig. Egészégedre !
  Vi önskar Lycka till med de nya vinrankorna utanför Nr.1 där vi bodde hur bra som helst, och kommer gärna tillbaka och hjälper till med att både plocka och trampa vinet.
  Marie-Louise o Pelle • 2013/10/08

  Anci & Anders Larsson

  Jonapot!
  Vilket smultronställe! Nej, några smultron hittade vi inte men väl många vindruvor, persikor, päron m.m. De förädlade druvorna lät sig väl smaka(egeszsegedre).Vandringen runt berget gjorde sitt för både kropp och själ. Vi tackar för några trevliga dagar på "VillaVegas" och kommer gärna åter till ert paradis.
  Hälsningar
  Anci & Anders

 • 2013/10/06

  Kalle

  Test

 • 2013/06/18

  Agneta & Tommy

  Ett riktigt smultronställe :)

 • 2013/05/03

  Anita Ström

  För snart 2 år sedan kom vi till Ungern och Somló för första gången och blev direkt förälskade i området och de fantastiskt gästvänliga människorna.
  Vi fick förmånen att köpa en liten vingård tack vare
  Anita o Lasse och vi längtar ner hela tiden !
  Vi håller på att utforska området och har gjort ett par vandringar upp på vårt vinberg, kan rekommenderas.

  Ser fram mot ett härligt vinår !
  Anita & Bengan
  Villa Stroem

 • 2013/05/02

  Erich Dreistein

  Fantastisk ställe i ett naturskönt område, sprudlande av framtidstro och investeringsvilja.
  Som oförstående både vad gäller vin och denna typ av investering, får jag efter åtnjutande av förmånen att besöka denna pärla, böja mig och framföra mina oförbehållsamma gratulationer!
  Stort tack och Lycka till!

  PS. Hälsa Tibro och Brezhnev! DS

 • 2013/05/02

  Sten-Roger Bladh

  Tack för en trevlig weekend!

  Weekend 25-30 april 2013
  Vi kom dit med stor nyfikenhet och allt var perfekt och över vår förväntan.

  Vad fint ni fått till Twin huset där vi bodde!
  Mycket välplanerat och vilken altan!
  Kalasläge med kvälls sol och vinstockarna på rad samt Somlo Hill i bakgrunden. Fantastiskt!

  Återigen stort tack och lycka till med nästa skörd!
  Sten-Roger och Monika

 • 2013/05/02

  Vegas

  Citat från Jan Magnussons utlåtande om Furminten.
  (Jan är som bekant Munskänk av den högre rangen)

  Hej go vänner!
  Igårkväll blev väntan för lång och korkskruven åkte fram och öppnade er Furmint. Det var riktigt spännande att få öppna goda vänners egna vinalster!
  Ja, vad tyckte vi då? Först och främst en mycket positiv överraskning. Det är ju inte varje dag vi provar Furmint så det tar en stund att vänja näsa och gom. Men så kom den. Doften av gula äpplen, citrus och lite mandel. I munnen var det oväntat fylligt, lite oljigt och klart smörigt med en rejäl dos biittermandel i slutet. Lång fin eftersmak. Om det fanns något negativt var det kanske lite låg syra men det är väl typiskt Furmint? Helhetsbedömningen blir klart positiv med 14+ i betyg.